Haber

Anadolu Efes, ASVEL’i mağlup etti

Anadolu Efes, EuroLegue’in 17. haftasında Fransız ekibi ASVEL’i konuk etti.

Anadolu Efes rakibini 78-72 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonuçla lacivert-beyazlılar, dizideki 9. galibiyetini aldı. ASVEL, 17. maçında 11. yenilgisini aldı.

İlk periyod

Anadolu Efes maça iyi başlasa da ASVEL ilk periyodu pota altından 19-17 önde tamamladı.


ikinci dönem

İkinci periyoda ASVEL hamlede daha etkili olurken, takımlar soyunma odasına 29-36 ASVEL üstünlüğü ile gitti.


üçüncü dönem

Üçüncü periyoda ASVEL düzgün başlarken 24. dakikada fark 11 sayıya yükseldi: 36-47. Micic’in basketleriyle öne geçen Anadolu Efes, üçüncü periyodu 52-58 tamamladı.


son dönem

Dördüncü çeyrekte savunmada etkili olan ve farkı kapatan Anadolu Efes 37. dakikayı 69-68 önde geçti. Kalan sürede üst üste basketler bulan Anadolu Efes karşılaşmadan 78-72 galip ayrıldı.

anadoluefes Başantrenör Ergin Ataman galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.


“Çok önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum”

Ataman, ASVEL’in her maç mücadele eden bir takım olduğuna değindi. “Maçtan önce ASVEL’in çok tehlikeli bir rakip olduğunu biliyorduk. Her maçta kazanmak için mücadele ediyorlar. Bugün hücum performansımız benim için sürpriz oldu, istediğimiz performansı gösteremedik. Çok fazla serbest atış kaçırdık ve Kontrolsüzdük. Son 5-6 dakikada savunma çabamızla maçı çevirdik. Özellikle “Dunston saha içi oyunda çok uygundu. Bizim için zor bir galibiyetti, doğru oynadığımızı söyleyemem. Çok değerli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum, her maç çok değerli ve puan durumunu da ilgilendiriyor.”ifadelerini kullandı.

“Singleton katkı sağlayacak”

Anadolu Efes’in yeniden görüştüğü Chris Singleton ile ilgili soruyu yanıtlayan Ergin Ataman, şunları söyledi:

“Önümüzdeki hafta Singleton ikili maç haftasında grupta yer alacak. İspanya’daki durumunu değerlendireceğiz. Kendisiyle telefonda görüştüm. Basketbol eğitimi almamış ama fiziğinin iyi olduğunu belirtmiş. Kadro sistemini biliyor, oyuncuları tanıyor. Zaman olmadığı için çabuk adapte olmasını bekliyorum. Büyük “Bir aksilik ya da sağlık sorunu yoksa Valencia maçında takımda yer alacak. Ne kadar süre oynayacağını da değerlendireceğiz.”


“Singleton tecrübeli bir oyuncu”

Ataman, Singleton’ın kendileri için de ilk tercih olduğunu söyledi. “Kararı 6 ay orta saha vermekti. Artık basketbolu özlediğini ve birçok teklif almasına rağmen bizi tercih ettiğini söyledi. Son dönemdeki başarılarımızda ana karakterlerimizden biriydi. Tecrübeli bir oyuncu ve bence o da iyi bir oyuncu.” bize katkı sağlayacak.”konuşmasını bitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu