Ekonomi

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Ardanuç ilçesindeki Güneş Enerjisi Santrali projesinde incelemelerde bulundu.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Ardanuç ilçesinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinin gerçekleştirileceği alanda incelemelerde bulundu.

Ünsal, İl Özel İdaresi tarafından yapılması planlanan 2 MW Güneş Enerjisi Santrali’nin kurulacağı Naldöken köyünü ziyaret ederek proje hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Güneş enerjisinin yenilenebilir enerjiler arasında özellikle iklim ve coğrafi şartlara bağlı olarak değerli bir yere sahip olduğunu belirten Ünsal, “İlimizde güneş enerjisinin kullanımı önemli bir değere sahip. Bugün Artvin Valiliği İl Özel İdaresi yeni bir yatırıma başladı. Yenilikçi ve çevreye duyarlı yaklaşımı ilke edindik.” dedi.

En değerli yenilenebilir enerji sistemlerinden biri olan GES’in kurulmasına yönelik çalışmaların İl Özel İdaresi’ne bağlı alanda başladığını vurgulayan Ünsal, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İlk etapta 40 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan 2 MW Güneş Enerjisi Santrali’nin yatırım maliyeti yaklaşık 50 milyon lira. Bu sayede cadde ve sokakların azaltılması planlanıyor. İlk etapta İl Özel İdaresine bağlı şantiye, tesis ve köylerin aydınlatma giderleri. Sisteme üretim fazlası olarak verilecek elektrik sayesinde, “Artvin İl Özel İdaresi adına nakit gelir sağlanacak. Ayrıca Artvin Valiliği İl Özel İdaresi’ne ön tahsis işlemleri yapılan 400 bin metrekarelik yeni alana kurulması planlanan 40 MW Güneş Enerjisi Santrali’nin proje çalışmaları da devam ediyor. “

Doğa dostu ve çevreciliği ön planda tutan bu sistemle Artvin’e fayda sağlamayı hedeflediklerini belirten Ünsal, “İl Özel İdaresine değerli bir gelir kaynağı sağlayacak bu anlamlı yatırımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öte yandan bu tür kamu yatırımlarıyla ortak kullanım maliyetlerini de düşüreceğiz” dedi. “Bu tür tesislerin özel yatırımlar yoluyla teşviklerden yararlanılarak kurulması hem çevre hem de ülke ekonomisi açısından büyük değer taşıyor.” dedi.

Denetimlerde Vali Ünsal’a, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel, Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Katip Çiçek ve İl Genel Meclis Üyesi Hüsnü Çakır eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu