Haber

Berkin Elvan’ı öldüren polis memuru Fatih Dalgalı’nın cezası onandı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Berkin Elvan davasında avukatların yaptığı itirazı karara bağladı.

Medyascope’ta yer alan habere göreElvan ailesinin avukatlarının sanık Dalgalı’nın “nitelikli kasten öldürme” suçundan cezalandırılması talebi reddedildi.

Sanık avukatlarının, kararın usule ve hukuka aykırı olduğu ve sanıkların beraat ettiği yönündeki talepleri de reddedildi. Üye hakim “çocuğu olası kastla öldürme” suçundan cezanın artırılmasını istedi.

Aleyhte oy kullanan Yargıç Eray Utku, Berkin Elvan’ın olay anında çocuk olduğunu vurgulayarak, sanığın eylemini görerek amacını dikkate alarak sanığın eylemini anladığını, sonucu kabul ettiğini söyledi. meydana gelebileceği ve sanığın eyleminin sonucunun “çocuğu olası kastla öldürme” hatasını oluşturduğu tartışmasızdır. o yaptı.

TCK’nın 82/1-e maddesine göre cezanın belirlenmesi gerektiği halde sanığa eksik ceza verildiğini belirten Yargıç Utku, bu hukuksuzluğun TCK’ya göre duruşma açılarak çözülmesi gerektiğini söyledi. CMK’nın 280/1-g maddesi.

Karar Yargıtay tarafından onanırsa Fatih Dalgalı hapis cezasına çarptırılacak.

Ne oldu?

5 Ocak 1999 doğumlu Berkin Elvan, Haziran 2013’te başlayan Gezi olayları sırasında 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz bombası ile başından yaralanmış, 11 Mart 2014’te komada kalarak hayatını kaybetmişti. Aylarca.

Berkin Elvan’ı öldürdüğüne karar verilen polis memuru Fatih Dalgalı, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

‘Kasten adam öldürme suçunu işlediğinin sabit olduğu’ iddiasıyla yargılanan Fatih Dalgalı şu anda tutuklanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu