Haber

Çin, Sincan bölgesinde “Serbest Ticaret Pilot Bölgesi” kuracak

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde “Serbest Ticaret Pilot Bölgesi” kuracağı bildirildi.

Yürütme organı Danıştay’dan yapılan açıklamada, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde 3 ila 5 yıl içinde kurulması planlanan serbest ticaret bölgesinin “gelişmekte olan sanayilere, emek yoğun sektörlere odaklanacağı” belirtildi. endüstriler ve modern hizmet endüstrisi.”

Açıklamada, pilot bölgenin başkent Urumçi’nin belirli bölgelerini ve Kazakistan’ın ucundaki Korgas şehirlerini ve Kırgızistan ve Tacikistan sınırındaki Kaşgar’ı kapsayacağı kaydedildi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin ülkenin genel kalkınmasındaki stratejik rolüne dikkat çekilen açıklamada, pilot bölgenin “orta ve batı bölgelerinin yüksek kalitede kalkınması için örnek bir model olmasının hedeflendiği” vurgulandı. bölgeler.”

Açıklamada, pilot bölgedeki sanayi kümelerinin kaynak paylaşımı ve aktif idari koordinasyon sayesinde yatırım, ticaret ve iş ortamında önemli iyileşme sağlamasının beklendiğinin altı çizildi.

Açıklamada, pilot bölgenin Çin’in iç ve dış pazarları arasındaki “ikili dolaşımı” bütünleştirecek önemli bir liman olacağı ve Çin’in iç ve dış pazarları arasındaki “ikili dolaşımı” entegre edecek önemli bir liman olacağı ve Kuşak ve Yol Girişimi’nin merkez bölgelerinin oluşturulmasına hizmet edeceği belirtildi. Tarihi İpek Yolu güzergahında Doğu-Batı ticaretini canlandırmak, Asya ile Avrupa arasında taşımacılık hizmeti vermek. Kanallara destek olacağı ve Çin-Orta Asya entegrasyonuna katkı sağlayacağı değerlendirildi.

ayvalikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu