Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizin yıllarını boşa harcama dönemi bitti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “Şehirlerimizin yıllarını sadece gösterişle, sadece yalanla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak heba etme dönemi Türkiye’de bitti. Milletimiz 31 Mart’ta şehirlerini yönetecek belediye başkanlarını seçecek.” Ortak değerlerden yararlanma politikasıyla değil, çalışma ve hizmet politikasıyla.” “Olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İlçe Belediyesi Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı ile İzmir Şehir Hastanesi ve İletişim Yolları Açılış Töreni’ne katılmak üzere kente geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti İzmir İlçe Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Hamza Dağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, AK Parti İzmir milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve parti teşkilatı hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Türk Asrı belediyeciliğinin vizyon ve kazanımlarından başta İzmir olmak üzere hiçbir şehrimizi mahrum etmeyelim. Bunu sadece belediyeden beklemeyeceğiz. Öte yandan merkez olarak da merkez olarak. Hükümet, bu milletin efendisi değil hizmetkarı olan kardeşiniz Erdoğan, onun ulaşımından, suyundan, arıtmasından, çevresinden sorumlu olacak. “Yeşilliğiyle, sosyal desteğiyle, belediyeleriyle geleceğin Türkiye’sine yürüyelim” Ülkemize yakışacak, milletimizin beklentilerini karşılayacak” dedi.

‘MİLLETİMİZ ÇALIŞMA VE HİZMET POLİTİKASIYLA YÖNETECEK CUMHURBAŞKANLARINI TERCİH EDECEKTİR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sabah saatlerinde merkezi Menderes açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm İzmir halkına geçmiş olsun diliyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü kaza, bela ve afetlerden korusun. Cumhur İttifakı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ’ın ardından bugün diğer ilçelerimizde de adaylarımızı göstereceğiz. İsimleri duyurmak için bir aradayız. Diğer illerimizde de lider yardımcılarımız tanıtım törenlerine katılıyor. Amacımız 31 Mart’ta aday seçme süreçlerini bir an önce tamamlayıp tüm zamanımızı ve gücümüzü kullanarak sandık başına gitmek.Büyükşehir adaylarımız şehirlerimiz için geliştirdikleri vizyon projelerini anlatacaklar. 30 yıl önce belediyelerden aldığımız hizmet güvenini, ülkemize ve milletimize, şehirlerimizin çehresini değiştirerek, halkımızın yaşam standartlarını yükselterek bu güne getirdik. Umarım 31 Mart’ta birçok şehrimiz gibi İzmir de gerçek belediyeciliği seçecektir. Bugün açıklayacağımız ilçe belediye başkanı adaylarının da kendi sorumluluk alanlarında aynı başarıyı göstereceklerinden hiç şüphem yok. Türkiye’de şehirlerimizin yıllarını sadece gösterişle, sadece yalanla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak heba etme kısmı bitti. Milletimiz 31 Mart’ta, şehirlerini ve ortak değerlerini, ortak değerlerinden yararlanma politikasıyla değil, çalışma ve hizmet politikasıyla yönetecek belediye başkanlarını seçecektir. Hükümet olarak şehirlerimizin hak ettiği atılımları yapabilmesi için 20 yıldır ülkemizi temel altyapı yatırımlarıyla donattık. Bu atılımlarımızı, belediye başkanlarının yönettiği şehirlerde, hükümet ve yerel yönetim sinerjisiyle, vizyon ve gönül birliğiyle hayata geçirdik.”

‘ONA HESABI İSTEMEK BİZİM GÖREVİMİZ’

Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu ancak şehrimize hizmet edecek, her dünyada, her yerde, her durumda halkımızın yanında olacak cumhurbaşkanımız ve belediye başkanlarımızla başarabiliriz. Çok şükür bizim adaylarımız oturanlar gibi değil.” Belediye başkanlığı koltuğunda ama gözü, kalbi, aklı başka yerde. AK Parti’de Cumhur İttifakı’ndan seçilecek belediye başkanlarımızın sizlerin istediği gibi çalışacağını bizzat garanti ediyoruz. Bunu yapan belediye başkanlarından hesap sormak bizim görevimizdir. Şehirlerimize verdikleri sözleri yerine getirmiyorlar, vatandaşlarımıza hak ettikleri iş ve hizmetleri sunmuyorlar. Bunun için 31 Mart’ta hepimize bir çağrı var. Üzerimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Önümüzdeki birkaç günü o kadar iyi değerlendireceğiz ki, Kapısı çalınmayan, gönlü kazanılmayan hiçbir insanımızı bırakmayacağız, adaylarımızla, teşkilatımızla gece gündüz sahada olacağız, yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız. Bunları yaparken maruz kalacağımız yalan ve iftiraları ortaya çıkaracağız. Şimdi İzmir’den öyle bir ses verin ki; Diğer 80 azizimizin adını duymayan kalmasın. Türk Yüzyılının şehirlerine hazır mıyız? Türk Asrının şehirleri için kararlı mıyız? Türk Asrının şehirleri için kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? “Seçim gecesi Türkiye haritasını Cumhur İttifakının renklerine mi boyuyoruz?” dedi.

‘BU ÜLKENİN EN GÜZEL YILLARI BOŞA ÇIKTI’

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Binlerce yıl boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bu kadim toprakları, binlerce yıldır vatanımız olarak korumak için çok çalıştık, birçok fedakarlık yaptık. Çöküşün ardından işgal acısını yaşayan bu topraklarda milli gayretimiz, İstanbul’un bir daha böyle bir felaketle karşılaşmamamızı sağlayacağız.” Bu bizim irademizin sembolüdür. Ama mücadelemiz düşmanı topraklarımızdan söküp atmak, İzmir’den denize atmakla bitmedi. Milli mücadelede zafer kazanıp Cumhuriyetimizi kurduktan sonra başlattığımız demokrasi ve kalkınma hamlelerimiz çeşitli yol ve yöntemlerle sürekli engellendi. Tek parti faşizminin öngörüsüzlüğü bu sürecin maliyetini daha da ağırlaştırdı. Ülkemizin başına geldi. 40 yıldır kol gezen bölücü terör belası, aslında bu toprakları işgal etme, bu milleti köleleştirme çabasının bir parçasıdır. Aynı şekilde FETÖ ihanet çetesinin darbe girişimleri de aynı projenin bir başka yüzüdür. Bazen vesayet hileleriyle, bazen darbeyle, bazen siyasi ve sosyal kaos girişimleriyle, bazen terörle bu ülkenin en güzel yılları heba edildi. Bu kirli oyunu kuranların amacı, Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini ve gelişmesini engelleyerek yeniden bölgesel ve küresel bir aktör olmasını engellemektir. Emperyalist güçler her zaman bu sinsi oyunu içeriden destekleyecek ekstralar, destekçiler ve araçlar bulmuşlardır. Bu senaryolarda kimi bilerek, kimi bilmeyerek rol oynayanlar, tarih önünde ve milletimizin vicdanında hak ettikleri notu almıştır. “Öte yandan milletimiz, başta İzmir sevdalısı merhum Menderes olmak üzere demokrasi ve kalkınma için çabalayan kendi adamlarının anılarını kalbinin en kıymetli köşesine yerleştirmiştir.”

‘MİLLETİMİZLE BİRLİKTE GÖĞÜSLERİMİZİ ŞİDDETLİ SALDIRILARDAN KORUDUK’

AK Parti’nin böylesine zor bir dönemden sonra ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti döneminin Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinin zirvesi olduğunu aklı ve vicdanı olan herkes kabul ve kabul etmektedir. Milletimiz acı çekmiştir. 1970’lerdeki ideolojik mücadelelerden, 1980’lerdeki darbeden ve 1990’lardaki siyasi istikrarsızlıklardan bunaldığı için 2002’de partimiz AK Parti’yi tek başına iktidara getirerek biraz soluklanmak istedi. Hükümetimizin ilk döneminde vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışmanın yanı sıra, ülkemizi bırakmak istemeyen vesayet güçlerine karşı da çalıştık. Vatanın bütünlüğünü bozar, devletimizi ele geçirir. Milletimizle birlikte bu alçak saldırılara göğsümüzle siper olduk. Bu utanmaz saldırıların hepsini boşa çıkardık” dedi.

’17 KEZ MİLLETİMİZİN karşısına çıktık’

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye başlatılan demokratik atılımların, kalkınma hamlelerinin ve yatırım seferberliğinin aralıksız devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüzyılların ihmalini telafi etmekle kalmadık, 2023 hedeflerini de hayata geçirdik. Ama aynı zamanda Türk Asrına giden yolun da taşlarını attık.Tüm bu süreçte genel olarak yerelle birlikte 17 kez referandumla milletimizin huzuruna çıktık.Çok şükür hepsinden birinci çıkmayı başardık. Her biri tarihi bir sınav olan seçimler. Şimdi 18. seçimimize, sınavımıza hazırlanıyoruz. İnşallah milletimizin desteğiyle bu seçimi başarıyla tamamlayıp Türkiye Asrına yürüyüşümüzü hızlandıracağız. ” İnanıyorum ki bu seçimlerde İzmir yıllardır kendisini ihmal edenlerin hesaplarını soracak ve tercihini gerçek belediyecilikten yana yapacaktır. Türkiye artık çeyrek asır, yarım asır önceki Türkiye değil. Altyapı eksikliğini tamamlayarak siyasi ve ekonomik bağımsızlığını ortaya koyan Türkiye’nin bölgesel ve küresel sorumlulukları da artıyor. Genişleyen siyasi etki alanımız, hacim ve nicelik olarak büyüyen ekonomik ilişkilerimiz, yeniden canlandırılan tarihi ve kültürel mirasımız; “Yani güçlenen Türkiye gerçeği nedeniyle dünyada olup biten hemen hemen hiçbir soruna göz yumma, sırtımızı dönme lüksümüz yok” dedi.

‘MİLLETİMİZİN NE İSTEDİĞİNE, HANGİ YÖNÜ GÖSTERDİĞİNE BAKACAĞIZ’

“Rusya-Ukrayna savaşının barış içinde bitirilmesine yönelik çabalarımızın arkasında bir gerçek var. Balkanlar ve Kafkaslar’daki her gelişmeye dikkat etmemizin ve süreçlere aktif katılımımızın arkasında bu gerçek yatıyor. Orta Asya’dan Güney Asya’ya, Avrupa’dan. “Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyada kurduğumuz kapsamlı ilişki ağının arkasında bu gerçek var. Gazze’de Filistinlilere karşı uygulanan baskı, katliam ve insanlık dışı zulümlere karşı en üst düzeyde gösterdiğimiz tepkinin arkasında tam bir gerçek vardır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası Adalet Divanı’nın konuyla ilgili aldığı karar, Dünkü bu sayımız ‘Dünya beşten büyüktür’ çığlığımızın bir yansımasıdır. İsrail’i bir kez daha uluslararası toplum ve kurumların sesine kulak vererek saldırı ve katliamlarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Bütün bu gerçeklere rağmen Türkiye’nin sadece kendi topraklarından ve kendi vatandaşlarından oluşan bir güç olmadığını hâlâ anlamayanlar var. Eğer kendi topraklarımızda, kendi vatandaşlarımızla kalsaydık kırk kez bizi bu coğrafyadan kovarlardı. Türkiye, arkasındaki bu görünmez gücün büyüklüğü sayesinde, diğer ülkeleri tekrar tekrar yok edecek zorlukların üstesinden gelebilmektedir. Kim aksini iddia ediyor ve bu ülkenin içe kapanmasını istiyorsa, emin olsun ki bunun arkasında ya ihanet, ya sefalet ya da gaflet vardır. Kimsenin ne söylediğine değil, milletimizin ne istediğine, hangi yöne işaret ettiğine bakacağız. “Türkiye Yüzyılının inşasını da aynı anlayışla yöneteceğiz.”

‘NE İZMİR NE DE BİZİM İZMİR KİMSENİN TEŞKÜLÜNDE DEĞİLDİR’

İzmir’in bu süreçte vereceği desteği çok değerli gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir’le aramıza kimseyi koymadık ve koymayacağız. Ne İzmir ne de İzmirlilerimiz kimsenin tekelinde değil. Bu şehre aşkla, tutkuyla, kararlılıkla hizmet eden herkes İzmirlidir. Aksini söyleyenler ise İzmirlidir.” Kötülüğün en büyüğünü yapanlar onlardır. İş ve hizmet yerine sömürü peşinde dolaşanların amacı, İzmir halkına yaptıkları ihaneti, içine gömüldükleri yolsuzlukları ve şehri hiçe sayarak örtbas etmektir. İzmir Körfezi’nin durumu nedir? Kokudan geçebilir miyiz, geçemez miyiz? Bir zamanlar belediye başkanı yoktu Haliç eskiden böyleydi. Çok şükür Haliç’i bu pislikten kurtardık. Şimdiki kişi göreve geldi ve onun göreve gelmesinin ardından Haliç eski haline dönmeye başladı. İzmir’in ilçelerinin, mahallelerinin, sokaklarının durumu ortada. Bu güzel körfezi önce kokuşmuş hale getirdik, sonra da kimyasallarla. O kokuyu bastırmaya çalışanların bu şehre verecekleri hiçbir şey yoktur. İzmir halkını sandığa gidecek ve ona oy verecek bir kalabalık olarak görenler neden bu şehrin halkının gönlünü kazanmaya çalışsınlar ki? Biz İzmir’in efendisi olmaya değil, bu şehrin ve insanının hizmetkarı olmaya talibiz. Bu anlayışla Konak Tüneli’ni açtık. Bu anlayışla deprem konutları inşa ettik. Bunlar arasında darbecilikle övünmekten, bölücü örgütün kontrolündeki partiye şehri feda etmeye, ecdadımıza, halkımızın değerlerine küfretmeye kadar her türlü rezalet yer alıyor. Bütün rezilliklerini Atatürk silüeti altına gizleyebileceklerini zannedenler umarım 31 Mart’ta hak ettikleri hakikate kavuşurlar. Büyükşehir adayımız Hamza Dağ, gençlik kollarından bu yana birlikte yürüdüğümüz, İzmir’e hizmet etmiş bir kardeşimizdir. ve ülkesi partimizin her kademesinde. İzmir’i adım adım bilen, İzmir’in her derdiyle dertlenen bu kardeşimizi ilçe adaylarımızla birlikte sizlere emanet ediyoruz. Uzun yıllardır gereksiz tartışmaların, vizyonsuz yöneticilerin, istismarcı siyasetçilerin harabeye çevirdiği İzmir, Hamza Dağ kardeşimizle birlikte inşallah tarihi bir atılım gerçekleştirecektir. Acısını İzmir olan, derdi İzmir’in geleceği olan herkesi, siyasi düşüncesi ne olursa olsun Hamza kardeşimizin yanında olmaya davet ediyorum. “Cumhurbaşkanınız olarak, her zaman olduğu gibi, tüm imkanlarımızla İzmir’i yeniden canlandırmak için seferber olacağımızı umuyorum” dedi.

ADAYLARI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra AK Parti ve Cumhur İttifakı ortağı MHP’yi İzmir’in ilçelerinde temsil edecek adayları açıkladı. Adaylar şu şekilde:

Aliağa Belediyesi lider adayı Serkan Acar (MHP Adayı), Balçova Belediyesi başkan adayı Erol Eroğlu, Bayındır Belediyesi lider adayı Uğur Demirezen, Bayraklı Belediyesi lider adayı Bilal Kırkpınar, Bergama Belediyesi lider adayı Sadık Doğruer, Beydağ Belediyesi başkan adayı Hüseyin Ay, Bornova Belediyesi lider adayı Cevdet Çayır, Buca Belediyesi başkan adayı Adnan Öztekin, Çeşme Belediyesi başkan adayı Esat Şahit (MHP Adayı), Çiğli Belediyesi başkan adayı Murat Gökçekaya, Dikili Belediyesi başkan adayı Sema Akıncı (MHP Adayı), Foça Belediyesi başkan adayı Taner Acar (MHP Adayı), Gaziemir Belediyesi lider adayı Deniz Doğan, Güzelbahçe Belediyesi başkan adayı Gümüş Saime Bucakoğlu, Karabağlar Belediyesi lider adayı Mehmet Sadık Tunç, Karaburun Belediyesi lider adayı Eyüp Kaykaç, Karşıyaka Belediyesi lider adayı İsmail Çiftçioğlu, Kemalpaşa Belediyesi lider adayı Galip Atar, Kınık Belediyesi lider adayı Sami Molla . Ahmet, Kiraz Belediyesi lider adayı Saliha Özçınar, Konak Belediyesi lider adayı Ceyda Ayrılamış Çankırı, Menderes Belediyesi lider adayı Sinan Akdeniz, Menemen Belediyesi lider adayı Aydın Pehlivan, Narlıdere Belediyesi lider adayı Murat Sarman, Ödemiş Belediyesi lider adayı Ali Hadim, Seferihisar Belediyesi lider adayı Ahmet Aydın, Selçuk Belediyesi başkan adayı Zeynel Bakıcı, Tire Belediyesi başkan adayı Arif Demirkan (MHP Adayı), Torbalı Belediyesi başkan adayı Özgür Erman Çağlar, Urla Belediyesi başkan adayı Tarkan Bakırlı.

‘AMACIMIZ İZMİR MARKASINI YENİDEN EN YÜKSEK YÜKSEKLERE ÇIKARMAK’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, programda yaptığı konuşmada, “Önce güzel İzmir’imizin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak karşınızda olmaktan büyük onur ve heyecan duyduğumu belirtmek isterim. 12 yıl milletvekili olarak görev yaptım ve her köşesinde izimi bıraktım.” Ben istiyorum. Sayın Başkan, ‘belediyecilik’ denilince herkesin aklına ilk AK Parti geliyor. AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki yüksek başarısının sırrı sizin ortaya koyduğunuz ve uyguladığınız belediyecilik modeliyle mümkün oldu. Bugün bu belediyecilik modeli kartopu gibi büyümüş, gönül coğrafyasına sığmayan bir şey haline gelmiştir. İş bu noktaya geldi. Bizi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin lideri olmaya layık gördüğünüz için, bizim için çizdiğiniz bu yolda, bize emanet ettiğiniz bu görev için bize duyduğunuz inanç için sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bir haftadır İzmir sokaklarında, caddelerinde adım adım dolaşıyoruz. İlk andan itibaren yanımıza samimiyetle yaklaşan sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, kanaat önderlerimize, esnafımıza, kısacası kadın, erkek, yaşlı, genç, bizi kucaklayan tüm İzmirli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. bizi sevdi ve destekledi. Bizim tek kaygımız İzmir’dir. İzmirimize hak ettiği hizmetleri sunmak. Her alandaki potansiyelinizi ortaya çıkarmak. İzmir markasını yeniden zirveye taşımak. “Amacımız İzmir’i sadece Ege’nin değil, dünyanın incisi haline getirmek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu