Haber

Edirne’nin Üyüklütatar ve Karakasım köylerini birbirine bağlayan beton yol çalışması tamamlandı

Edirne’de Üyüklütatar ve Karakasım köyleri ile şehir merkezini birbirine bağlayan 10 kilometrelik beton yol çalışmasında sona gelindi. Son 4 kilometrede devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, “Bu yıl beton yolu yatırım programımıza aldık. Beton yolun gerçekten hem kullanımı, hem konforu hem de uzun yıllar sağlamlığı açısından Edirne’miz için değerli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, merkeze bağlı Üyüklütatar ve Karakasım köylerini il merkezine bağlayan yolda 10 kilometre olarak planlanan beton yol çalışmalarını inceledi. 2022 yılında 6 kilometresi tamamlanan yolun son 4 kilometresinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi ekiplerinden bilgi alan Vali Yardımcısı Ciğerci, beton yolun hem kullanımı hem de konforu açısından Edirne için değerli bir kazanım olacağını belirtti.

‘BETON YOL EDİRNE’YE DEĞERLİ BİR KAZANÇ’

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ciğerci, “Bugün Üyüklütatar, Karakasım ve il yolu bağlantı noktasındaki beton yol çalışmamızı ziyaret ediyoruz. Bu yıl il özel idaresi yatırım programına 15 kilometrelik bir yolu dahil ettik. beton yol.Burası son etaptan önceki etap.Bu yol Karakasım yolu bağlantısıyla birlikte toplamda yaklaşık 10 kilometre, geçen yıl 6 kilometreyi tamamladık.Bu yıl 4 kilometreyi tamamlayıp yolumuzu Karakasım ve Karakasım’a bağlayacağız. “Beton yolun kullanımı, konforu ve uzun yıllar dayanıklılığı açısından Edirne’miz için önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Edirne’ye bağlı köylerde de asfalt programlarını sürdürdüklerini kaydeden Ciğerci, “Şu anda İpsala’ya bağlı Tevfikiye köyünde asfalt çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl toplamda yaklaşık 95 kilometre asfalt planladık. Bu yıl bir kez. yine stabilizasyon programlarımız, bakım programlarımız, sahil yollarında bakım programlarımız devam ediyor.Biliyorsunuz geçen sene beton yolun avantajlarını sizlerle beraber konuşmuştuk.Bu sene yine beton yolu aramıza dahil ettik. yatırım programı” dedi.

‘YILDA 100 KM’DEN FAZLA SICAK ASFALT PLANLIYORUZ’

Özel İdare olarak Havsa’da kurulan şantiyede sıcak asfalt da üreteceklerini anlatan Ciğerci, “Burada da kamuoyuna değerli bilgiler vermek istiyorum; Edirne İl Özel İdaresi olarak sıcak asfalt kuruyoruz. Havsa şantiyemize ekeceğiz.İnşallah eylül ayı itibari ile biz Edirne İl Özel İdaresi olarak asfaltımızı üretip köylerimizi sıcak asfaltla buluşturacağız.İlk etapta 35-40 kilometrelik bir planlama yapmayı planlıyoruz. Eylül ayında köylerimizi hızlı bir şekilde sıcak asfaltla buluşturalım. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren köylerimizin yol kalitesini artırmayı ve yılda tahmini 100 kilometrelik bir sıcak asfalt planlamayı planlıyoruz” dedi.

Valiliğin yürüttüğü KÖYDES programına da değinen Ciğerci, “KÖYDES programımız kapsamında bu yıl 8 ilçemiz ve merkez ilçemizde 253 köyde 132 bin metrekare kilit parke taşı yaptık. Aynı şekilde 2023 KÖYDES programımız da yüzde 90 seviyesinde sona erdi. Private Management yatırım programımızda yol başvurularımız da yüzde 80 civarında. İnşallah bu ay sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. yatırım programımız ile vatandaşlarımızın kullanımına ve hizmetine açılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu