Haber

Eski Bakan Fikri Sağlar: 3 Nisan’da Kılıçdaroğlu ile İnce arasında uzlaşma görüşmesi yaptım

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kilitlenmişken, Ankara’da dikkat çekici gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

GÜZEL TEKLİF GELMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile görüştüğünü ancak İnce’nin teklifi kabul etmediğini söyledi. İnce ise Kılıçdaroğlu’na teklif gelmediğini belirterek açıklama yaptı.

İDEAL SAĞLAR’DAN “ŞARTLI MÜZAKERE” ÇIKIŞ

Eski Kültür ve Devlet Bakanı Fikri Sağlar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Millet İttifakı 13’üncü Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile uzlaşma toplantısı düzenlediğini söyledi. .

“GÖRDÜĞÜM BİR GÖREVİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM”

Sağlar’ın açıklaması şöyle; “Saygıdeğer Kamuoyuna, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine yönelik sorumluluğumun bir parçası olarak üstlendiğim bir görevi sizlerle paylaşmak isterim. Baskıcı ve yasaklayıcı tek adam rejiminden kurtulmak için önümüzdeki seçim hayati önem taşımaktadır. değişim isteyen tüm vatandaşlar ve toplumsal gruplar için ülkemizi çökertmek ve parlamenter demokrasiyi yeniden inşa etmek için.” muhalefetin bilincinde.

“MUHARREM İNCE İLE UZLAŞMA GÖRÜŞMESİ YAPTIM”

Bu bilinç içinde ve tarihin yüklediği sorumluluk gereği, küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakıp birliği sağlamak adına, Sayın Kılıçdaroğlu’nun bilgisi ve onayı ile 3 Nisan’da Sayın İnce ile Meclis’te bir uzlaşma toplantısı gerçekleştirdik. Vatan Partisi genel merkezi.

“ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞINI BEYAN ETTİ”

Toplantıda Sayın İnce, parti üyelerine ve cumhurbaşkanı adaylığı için imza atan 113 bin yandaşına saygısından dolayı partisiyle birlikte seçime gireceğini ve adaylıktan çekilmenin mümkün olmayacağını beyan etti. Görüş birliği olmayan bu durum, Sn. Kılıçdaroğlu’nun da bilgisine sunuldu.

“İKİ GENEL BAŞKAN’A TEŞEKKÜR EDERİM”

Millet İttifakı 13.Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na uzlaşmacı tavır ve Sayın Genel Başkan Muharrem İnce’nin gösterdiği nezaketten dolayı teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu