Ekonomi

Fed Faiz Oranını Artırdı, Kararın Ardından Powell Konuştu

ABD Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25-5,50’ye yükseltirken, Lider Jerome Powell bundan sonraki süreç hakkında konuştu. Fed Lideri Powell, “Veriler izin verirse Eylül’de tekrar faiz artırımı yapılabilir derim ama sabit bırakabiliriz. Dikkatli karar vereceğiz” dedi. söz konusu.

FED 25 TABAN PUAN ARTIRDI

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel piyasaların merakla beklediği politika faiz kararını açıkladı. Piyasaların beklediği gibi Fed, politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25-5,50 aralığına getirdi.

POWELL KARARDAN SONRA KONUŞUYOR

Bu oran son 22 yılın en yüksek seviyesinde olurken, piyasalar “Fed bundan sonra faiz artıracak mı?” Soruyu sormaya başladı bile. Faiz kararının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Fed Lideri Jerome Powell dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

“Yüzde 2 HEDEFİ İÇİN ÖNÜMÜZDE UZUN BİR YOL VAR”

Fed Lideri Powell, önümüzdeki dönemde gerekirse daha fazla sıkılaştırmaya gidebileceklerini açıkladı. Enflasyonun halen hedefin üzerinde olduğunu belirten Powell, “Enflasyon daha ılımlı hale geldi ancak yüzde 2 hedefine ulaşmamız için daha çok yolumuz var” dedi.

“İLGİYİ ARTIRABİLİRİZ, SABİT DE BIRAKABİLİRİZ”

Powell, enflasyonu düşürmede kararlı olduklarını ve bundan sonraki faiz artırımlarının verilere bağlı olacağını belirtti. Son enflasyon verilerinin beklenenden iyi geldiğini ancak tek bir veriyle hareket etmediklerini söyleyen Önder, “Veriler gerektiriyorsa eylülde tekrar faiz artışına gidilebilir diyebilirim ama biz yapabiliriz. onu da sabit bırakın. Dikkatle karar vereceğiz.” dedi.

POWELL BU YIL AZALMA BEKLİYOR

Powell uzun zamandır politikalarının yeterince kısıtlayıcı olmadığını söylüyor. Kararların toplantıdan toplantıya alınmaya devam edeceğini belirtti. Bu yıl faiz indirimi beklemediğini belirten Powell, bazı Fed üyelerinin gelecek yıl faiz indirimi olacağını tahmin ettiğini söyledi. Powell, artık sakinlik beklemediklerini de sözlerine ekledi.

havran-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu