Haber

Hamas ile İsrail Arasında Esir Değişimi Anlaşması Gündemde

ABD basını, Hamas ile İsrail arasında, Filistinli kadın ve çocukların serbest bırakılacağı bir esir takası anlaşmasının birkaç gün içinde açıklanabileceğini öne sürdü.

Washington Post’a konuşan, adı açıklanmayan üst düzey bir İsrailli yetkili, İsrail ve Hamas’ın, kadın ve çocukların serbest bırakılmasını sağlayacak “esir değişimi anlaşmasının genel hatları üzerinde anlaştığını” ve İsrailli ve Filistinli kadın ve çocukların eşzamanlı olarak serbest bırakılmasını garantilediğini iddia etti. gruplar halinde planlandığını belirtti.

İsrailli yetkili, muhtemelen birkaç gün içinde açıklanacağını belirttiği anlaşma kapsamında, esirlerin güvenli bir şekilde evlerine ulaşmasını sağlayacak ve insani yardım akışını artıracak 5 günlük ateşkes ilan edileceğini savundu. Gazze’ye.

Anlaşmanın İsrail, Katar ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) işbirliğiyle “şekillendirildiği” ifade edilen raporda, İsrailli yetkililerin Katar’dan “yalnızca arabuluculuk yapmasını değil, aynı zamanda Hamas mahkumlarının serbest bırakılması için nüfuzunu kullanmasını” istediği iddia edildi. “

Hamas, İsrail’in tutuklu takası meselesini ertelediğini bildirdi

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas’ın Telegram kanalında yayınlanan ses kaydında, Katarlı arabulucuların son dönemde Gazze’deki İsrailli esirler karşılığında 200 Filistinli çocuk ve 25 kadını serbest bırakmaya çalıştığını kaydetti. hafta.

İsrail’in Gazze’de 100 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını istediğini belirten Ebu Ubeyde, Kassam olarak 5 günlük ateşkesle 50 kadın ve çocuğu serbest bırakabileceklerini ve bu sayının 70’e ulaşabileceğini arabuluculara ilettiklerini söyledi.

Esir değişimine ilişkin anlaşmanın ateşkes ve insani yardım girişini de içermesini talep ettiklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail’in bu konuyu “ertelediğini ve kaçındığını” belirtti.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “İsrail’in Mescid-i Haram başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine tepki” gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir baskın düzenledi. Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 46’sı, kuzeyde ise Lübnan sınırında 6’sı çatışmalarda olmak üzere 365’i asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 240’ı aştı; bunların en az 4 bin 630’u çocuk, 3 bin 130’u kadındı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 193 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, onbinlerce yaralı ve sivilin barındığı Gazze’deki onlarca hastanenin kampüslerini veya ana binalarını tahliyeye zorlamak için vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah üyesi hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu