Teknoloji

İlk Katlanabilir Akıllı Telefon “Samsung Galaxy Fold” Resmen Öldü: Artık Güncelleme Almayacak!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2019 yılında akıllı telefon bölümünde yeni bir sayfa açtı. Şirketin ilk katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Z Katlama Galaxy Fold, duyuru açısından ilk katlanabilir akıllı telefon olmasa da satışa sunulan ilk katlanabilir akıllı telefon oldu. Ve satışa sunulan ilk katlanabilir akıllı telefon, hurda telefonlar mezarlığında yerini aldı.

Samsung, Galaxy Z Fold için Android 12’den sonra Android’i yükseltiyor güncelleme yapmadı . Ancak kullanıcıları korumaya yönelik güvenlik güncellemeleri günümüze kadar devam etti. Kasım 2023Güvenlik güncellemeleri hakkında açıklama yapan şirket, Galaxy Fold için bundan sonra güvenlik güncellemesi gelmeyeceğini duyurdu.

Büyük bir güvenlik açığı tespit edilmediği sürece güncellenmeyecektir.

Samsung’un aldığı karar, bu telefon için daha fazla çaba harcanmayacağını ortaya koyuyor. Telefon, çok büyük ve kritik Eğer bir güvenlik açığı ile karşı karşıya kalmazsa bundan sonra tek bir güncelleme bile almayacak. Şunu belirtmekte fayda var; Galaxy Z Fold sahibiyseniz artık nispeten küçük güvenlik risklerine maruz kalıyorsunuz. sen savunmasızsın.

Katlanabilir akıllı telefonlar artık 4 yaşında ve Galaxy Fold tasarım hataları Popülaritesinden dolayı gördüğü ilgiye rağmen yüksek satış rakamlarına ulaşamayan bir modeldi. Dolayısıyla Galaxy Fold’u satın alan pek çok kişinin şimdiden daha yeni modellere geçiş yaptığını tahmin etmek hiç de zor değil.

Her ne kadar bu haberimizde Samsung Galaxy Z Fold’dan bahsetmiş olsak da, Samsung’un dikey olarak katlanan ilk telefonu olma özelliği taşıyor. Galaxy Z Flip Neden bahsetmediğimizi sorgulamış olabilirsiniz. Nedenini hızlıca açıklayalım. Samsung Galaxy Z Flip, Galaxy Z Fold’dan 1 yıl sonra 2020 yılında piyasaya sürüldü. İşte bu yüzden bu akıllı telefon, gelecek yıl Ayrıca güncellemeleri de alacaktır. Gelecek yıl bu zamanlar Galaxy Z Flip’in tarihin tozlu raflarına gömülmesinden bahsediyor olacağız.

hopaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu