Ekonomi

İstanbul’da yol ücretlerine zam: Taksiciler yüzde 100 zam istedi

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da yapılan ve sonuçsuz kalan UKOME toplantısının ardından gözler bugünkü toplantıya çevrildi.

Avrupa yakasında Fatih’te Vatan Caddesi ile Anadolu yakasında Göztepe Köprüsü’nde toplanarak konvoy halinde Yenikapı Plajı’na hareket eden çok sayıda taksici, taksimetre ücretlerine zam talep etti.

Yenikapı Etkinlik Alanı’nda toplanan taksiciler adına basın açıklaması yapan Birleşik Taksiciler Derneği Lideri Hüseyin Duman, Türkiye’nin en pahalı şehri İstanbul’da Türkiye’nin en ucuz taksimetresi ile hizmet verdiklerini söyledi.

Duman, maliyetlerin arttığını ve bu nedenle taksimetrede adil bir artış talep ettiklerini söyledi.

“İstanbul taksicileri olarak 2023 Ocak ayından bu yana herhangi bir zam yapmadan kilometre başına 8,5 liraya yolcu taşıyoruz. Bu rakam Antalya’da 18 lira, İzmir’de 22 lira, Çanakkale ve Ankara’da 15 lira, Mersin’de 20 lira. Görüldüğü gibi ülkemizde İstanbul’dan daha ucuza taksi hizmeti veren başka bir il yok.Aslında UKOME yıllardır enflasyonun altında zam vererek taksimetrenin erimesine neden oluyor.Maliyetlerimiz ortadayken Son dönemde üçe katlanan UKOME üyelerinin taksicileri mağdur etme eğilimi devam ediyor.Esnaf olarak sebebini anladılar.Taksi esnafı tüm masraflarını serbest piyasa ekonomisinden yapıyor ama alacağı zam UKOME üyelerinin vicdanında. “

‘Maliyetleri karşılayamadık’

Esnafın araçları yenileyemediğini, yedek parça, akaryakıt, tamir-bakım ve sigorta gibi temel masrafları karşılayamadıklarını söyleyen Hüseyin Duman, “Son akaryakıt zamlarıyla birlikte taksiciler olarak batıyoruz. Halkına layıkıyla hizmet etmeye devam etmeyi elzem kabul edin” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu