Ekonomi

Japonya Merkez Bankası aşırı gevşek para politikasını değiştirmedi.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) aşırı gevşek para politikasını değiştirmezken getiri eğrisi hedef aralığını artı/eksi yüzde 0,5’te tuttu.

BoJ’un dün başlayan ve bugün sona eren para politikası toplantısında alınan kararlar açıklandı.

Buna göre banka, politika faizini değiştirmeden yüzde eksi yüzde 0,1’de ve getiri eğrisi hedef aralığını artı/eksi yüzde 0,5’te tuttu.

Söz konusu kararı oybirliği ile alan BoJ, sınırsız miktarda devlet tahvili ve yıllık 12 trilyon yen borsa yatırım fonu (ETF) ve yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonu (J-REIT) alımına devam edeceğini açıkladı.

Emtia fiyatlarındaki artışlardan etkilenmesine rağmen Japonya ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirten BoJ karar metninde, “Enflasyondaki artış hızı bir süre öncesine göre yavaşladı. Enflasyon beklentileri değişmemiş gibi görünüyor.” kelimeler kullanıldı.

Metinde, Japon ekonomisinin yılın ikinci yarısında güçleneceğinin öngörüldüğü belirtilirken, bu dönemden itibaren gelir ve gider döngüsünün hızlanacağı öngörülüyor.

Öte yandan, yurt dışı kaynaklı risklerin güçlü kalmaya devam ettiği vurgulanan metinde, Ukrayna’daki durum ve emtia fiyatlarındaki gelişmelerin yakından izlenmeye devam edileceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu