Yaşam

Koray Birand: “İşin yaratım kısmı her zaman ilgimi çekmiştir”

Fotoğrafçı ve yönetmen Koray Birand, Paribu’nun YouTube kanalında izleyiciyle buluşan ve birçok farklı sanatçıyı ağırlayan “Yekta Kopan ile Yarının Dünyası” programının bu haftaki konuğu oldu.

Türkiye’nin lider teknoloji şirketi ve yönetim kurulu başkanı, kripto varlık işleme platformu Paribu’nun YouTube kanalında yayınlanan “Yarının Dünyası ile Yekta Kopan” programı, alanında başarılı isimleri ağırlayacak. Yekta Kopan’ın bu bölümde konuğu dünyaca ünlü fotoğrafçı ve yönetmen Koray Birand oldu.

Koray Birand, Yekta Kopan’a moda fotoğrafçılığına nasıl başladığından oyun geliştirmeye, YouTube kanal içeriklerinden spora olan ilgisine kadar birçok konuyu anlattı. Öte yandan hayatındaki kırılma noktalarını da paylaştı.

 

“Birden kendimi bir moda fotoğrafçısı olarak buldum”

Koray Birand, kariyerinin başında devlet kurumları için tanıtım fotoğrafları çekerken moda fotoğrafçısı olma yolunda yaşadığı kırılma noktasını anlattı. İlk çekimini yapan Bahar Korçan ile nasıl anlaştığını paylaşırken bu çekimden sonra Ankara’dan ayrılıp İstanbul’a geldiğini ve bir anda kendini moda fotoğrafçısı olarak bulduğunu söyledi.

“Mesafeli hedefler koymak yerine kısa vadeli hedeflerle kariyerinde ilerle” diyen Koray Birand, kendi mesleğini de bu anlayışla şekillendirdiğini söyledi. 48 KB büyüklüğündeki ilk bilgisayarı ile teknoloji ile tanıştığını, ileride fizik okumak istediğini ancak üniversite sınavında yeterli puanı alamayınca yetenek sınavına girdiğini söyledi. Bu durumda yollarının sanatla kesiştiğini anlatırken; Formda, “Ne olursa olsun, işin yaratım kısmı her zaman ilgimi çekmiştir” dedi. Yaptığı her şeyin bir üretme aracı olduğunun da altını çizdi.

 

“İnsan tarafını geliştirmek gerekiyor”

Yarının dünyasından beklentileriyle genç meslektaşlarına öğütler veren Birand; “İnsanın kendi bakış açısına ve vizyonuna yatırım yapması gerektiğine inanıyorum. Bir program kullanmak ve bir dile hakim olmak değerlidir ama tek başına bir şey ifade etmez. İnsani yanlarını biraz geliştirmeleri gerekiyor” dedi. Kültürel olarak kendini geliştiren kişilerin mesleklerinde daha başarılı olduklarını belirtti.

Yekta Kopan ile Koray Birand’ın mesleğine ve hayatına dair söyleşinin tamamını Paribu’nun YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu