Teknoloji

Resident Evil 4 Remake ve Original Arasındaki Temel Farklılıklar

Oyun dünyasının en çok tanınan isimlerinden biri olan Resident Evil 4, Resident Evil 4 Remake adıyla yeniden oyuncularla buluştu. Zamanında milyonlarca oyuncu tarafından beğenilen orijinal oyun, Remake’ini oynayanlardan övgü aldı. Resident Evil 4 Remake’de hem görsel hem de oynanış tarafında yapılan geliştirmelerin yanı sıra hikayeye dair birçok farklı şey bulunuyor.

Kaynak:https://gamerant.com/resident-evil-4-…

1. Oyunun açılış sahnesi

Oyunun açılış sahnesinde Leon karakterimiz araba ile köyden çıkarılıp bırakılışını izliyorduk. Orijinal oyunda Castano adlı bir polisin tuvalete gittiği ama sonra hiçbir şey olmadığı bir sahne vardı. Yeniden yapımda Castano, tuvalette işini yaptıktan sonra gizemli bir sesi takip ediyor. Sonrasında diğer polis memuru Castano’yu kontrol etmemizi söylüyor ve kendimizi oyunun popüler dövüş sahnesinde buluyoruz.

2. Leon’un geçmişi

Orijinal oyunda Leon’un geçmişi hakkında bir şeyler öğrenmiş olsak da verilen bilgiler oldukça belirsizdi. Remake’de de durum genel olarak aynı olsa da Leon’un geçmişine ışık tutan yeni sahneler bulunuyor. Leon’un karakterinin büyük bir hayranıysanız, Remake onun hakkında bilgi edinmek için yeterince iyi bir fırsat.

3. Kurt

Resident Evil 4 Remake, oyunculara farklı bir dokunuş sunuyor. Orijinal oyunda köye giderken karşınıza çıkan kurdu kurtarırsanız, o zaman hayvan boss dövüşü için size yardıma gelirdi. Yeniden yapımda kurdun bir tuzağa yakalanıp öldüğünü görüyoruz. Ancak durum böyle değil. Orijinal kurt hala hayatta ve bir binada sizin tarafınızdan kurtarılmayı bekliyor.

4. Ashley

Orijinal oyunda kaleye ulaştığımızda Ashley’den farklıydı, bahçe labirentini kendi başımıza keşfetmemiz gerekiyordu. Yeniden yapımda durum böyle değil. Ashley kaçtıktan sonra tekrar bulabilir ve yanınıza alabilir ve labirenti onunla geçebilirsiniz.

5.Louis

Orijinal oyunda Luis, Leon’a yardım eli uzatır ve Ashley’i savunmasına yardım eder. Remake’de Luis ile çok daha fazla zaman geçiriyoruz. Oyunun uzun bölümlerinden biri olan mayın bölümünde arkamızı kollayan Luis, Remake’de hem bitmek tükenmek bilmeyen mermileri olan silahıyla hem de boss dövüşündeki yardımlarıyla kalbimizi fethediyor.

6. Luis’in ölümü ve Krauser & Saddler

Orijinal oyunda Luis, Saddler tarafından öldürülür. Remake’de bu durum tamamen değişti ve oyunun en farklı kısımlarından biri. Luis, El Gigante dövüşünden bir süre sonra Krauser tarafından öldürülüyor ve bu dövüş orijinal oyunun aksine bir QTE olarak gerçekleşmiyor. Luis ile geçirdiğimiz madencilik kısmı ile yapılan bu değişiklikler Remake’in en büyük farklarından biri.

7. U-3’ün kaldırılması

U-3, orijinal oyundaki en orijinal ve aynı zamanda en güçlü patron dövüşlerinden biridir. Oyunun zorluk seviyesinin bariz bir şekilde üzerinde olan U-3, Remake’te oyundan tamamen kaldırılmıştı. Zorluk seviyesini dengelemek ve oyunculara daha stabil bir deneyim sunmak için yapılan bu hamle bazı oyuncuları sevindirirken, bazıları ise üzdü.

8. Ada ve Wesker ikilisi

Remake’in yaptığı en büyük farklardan biri oyunun sonunda yapılan değişikliklerle ilgili. Yeniden yapım bazı küçük şeyleri ortadan kaldırırken, bazı şeyleri de tamamen değiştiriyor. Tıpkı orijinal oyunda olduğu gibi remake’in sonunda Ada karakterinin Las Plagas’la birlikte kaçtığını görüyoruz ancak remake orijinalden farklı olarak Ada’nın Wesker ile konuştuğu bir sahneye de yer veriyor. Wesker’in bu şekilde oyuna dahil edilmesi, Resident Evil 5 Remake ile ilgili soru işaretlerini de gündeme getiriyor.

gazipasa-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu