Haber

Sahte içki davasında tutuklu sanık suçlamaları kabul etmedi

BURSA’da 14 kişinin zehirlendiği ve 6 kişinin öldüğü, 1’i tutuklu 3 sanığın yargılandığı, her sanık için farklı olmak üzere toplam 6 müebbet hapis cezası istenen davada tutuklu tek sanık olan Kamil, ve zehirlenenler arasında o da vardı. Cihat İşcen (52), “Sayın hakim, ben sadece sahte alkol kullandım. Satmadım. Ticaret yaptığımı ispat etsinler, hakkımda istenen her türlü cezayı zaten kabul etmeye hazırım.” Tanık İbrahim Ç. sanığın sahte alkol sattığını belirterek, “O gün ormana gittiğinde elinde sahte alkol bulunan plastik şişeler vardı. ‘Bunları sevdiklerime vereceğim’ dedi. Artık sevdikleri öldü.”

Olay, geçen yıl kasım ayında merkez Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Şakir Çelik (56), Erol Oktay (56), Necip Cece (60), Fuat İşcen (49), Kamil Cihat İşcen, Erhan Seper (67), Mahmut Akça, Murat K. (57), daha sonra rahatsızlanan Bülent düz alkol içmek. D.(45), Ramazan Ç. (49), Fatih U., Suriye doğumlu Basem M., Celal T. ve MA ambulansla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şakir Çelik, Erol Oktay, Necip Cece, Fuat İşçen, Mahmut Akça ve Erhan Seper hayatını kaybederken, diğerleri tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir’den Bursa’ya metil alkol gönderdiği tespit edilen Oktay Yüce (44), Bursa’da kaçak alkol satışı yaptığı tespit edilen Raif Aytaç Uzcan (46) ve Kamil Taburcu edildikten sonra gözaltına alınan merhum Fuat İşcen’in ağabeyi Cihat ise tutuklandı. İşcen tutuklandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 6 ay süren soruşturma sonunda 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu 3 sanık için ‘kasten öldürme’ suçundan ölen her sanık için farklı olmak üzere 6’şar müebbet hapis cezası talep etti. ‘de dava açıldı. Duruşma devam ederken tutuklu sanıklar Oktay Yüce ve Raif Aytaç Uzcan serbest bırakıldı.

‘SAHTE İÇECEKLERİ VERDİĞİ SEVDİKLERİ ÖLDÜ’

1’i tutuklu 3 sanığın duruşmasına devam edildi. Tutuklu sanık Kamil Cihat İşcen, tarafların avukatları ve merhum yakınlarının hazır bulunduğu duruşmada tanık olarak dinlenen İbrahim Ç., “Kamil Cihat İşcen’i ormana giderken gördüm. Öldüğü gün elinde kendi yaptığı sahte içeceklerle dolu plastik şişeler vardı. Bunlar “Satacaktı. Bana ‘Bunları sevdiklerime vereceğim’ dedi. Artık sevdikleri öldü” dedi.

Davanın tutuklu tek sanığı Kamil Cihat İşcen ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Sahte alkol içtiği için görme yeteneğinin yüzde 60’ını kaybettiğini belirten İşcen, “Sayın hakim, ben sahte alkol yapıp satmadım. Ama içtim. Bunu kabul ediyorum. Ben de mağdurum. Çünkü yapamam.” Sahte alkol nedeniyle görme yeteneğimin yüzde 60’ını görüyorum. Tahliyemi istiyorum. İşte bu net.” “Size söylüyorum. Ben satmadım. İş yaptığımı ispat etsinler, ben zaten bana verilecek her türlü cezayı kabul etmeye hazırım” dedi.

Mahkeme heyeti, Kamil Cihat İşcen’in tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu