Teknoloji

Samsung’un Katlanabilir Cihazları Rekabete Karşı

Samsung, katlanabilir cihazların ilk üreticilerinden biri ve aynı zamanda form faktörünü ana akım haline getiren bir şirket. Çin başlangıçta şirketin katlanabilir cihazları için büyük pazarlardan biriydi. Ancak IDC’nin son raporuna göre şirketin son katlanabilir cihazları Çinli OEM’lerin yoğun rekabetiyle karşı karşıya.

Birçok Çinli OEM bu form faktörü üzerinde nispeten daha geç çalışmaya başladı ve bu da Samsung’a halihazırda topladığı deneyim konusunda bir avantaj sağladı. Bununla birlikte, Huawei, Honor, Vivo ve Oppo’nun katlanabilir cihazlarının pazar payında Samsung’un tekliflerinden daha iyi performans gösterdiği bildiriliyor. Şüphesiz, Çinli OEM’ler form faktörüyle ilgili birçok sorunun üstesinden gelmeyi başardılar ve kullanıcıları için oldukça iyi bir yazılım deneyimi geliştirdiler, ancak Güney Koreli şirketin yerini bu kadar çabuk almak için yeterli mi?

Sadece birkaç yıl önce Samsung, diğer katlanabilir akıllı telefon üreticilerinin çoğunun ana vatanı olan Çin’de katlanabilir telefonların üç aylık pazar payının %30’una sahipti. Ancak 2024 yılının ilk çeyreğinde şirket, katlanabilir pazar payı açısından ülkede beşinci sırada yer alıyor.

Çinli OEM’ler Samsung’un Katlanabilir Cihazları, Pazar Payında Geride Bıraktı!

Huawei, kendi ülkesinde %44,1’lik pazar payı ile zirvede yer alıyor. Honor ise %26,7’lik pazar payıyla ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü ve dördüncü sıralarda ise %12,6 ve %9 pazar payı ile Vivo ve Oppo yer alıyor. Daha geçen yıl Samsung’un pazar payı %11 seviyesindeydi.

Çinli OEM’ler Samsung’un Katlanabilir Cihazları, Pazar Payında Geride Bıraktı!

Pazar payındaki bu düşüşün sadece Çinli OEM’lerin ürün kalitesinde Samsung’u yakalamasından değil, aynı zamanda tüketici tercihlerindeki değişimden de kaynaklandığı bildirildi. Huawei ve diğer şirketlerin denizaşırı teknolojilere erişimini engelleyen ABD ticaret kısıtlamalarının ortasında, ülkedeki alıcıların artık Çinli üreticilerin ürünlerini tercih ettiği görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu