Haber

Son Dakika: Bursaspor, Amedspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle 9 maç seyircisiz oynama cezası aldı.

PFDK, Bursa Amed Sportif maçında yaşananların ardından spor Seyircisiz 9 maç oynama cezası. Kurul, Bursaspor’a 9 maç seyircisiz oynadığı için ceza verildiğini açıkladı. Bursaspor’a 9 maçın yanı sıra toplamda 326 bin TL para cezası verildi.

MAÇTA NE OLDU?

Bursaspor, Amed Spor’u 2-1 mağlup ederek Türkiye’nin gündemine oturdu. Yeşil beyazlı tribünlere Mahmut Yıldırım’ın “Beyaz Boğa” ve “Yeşil” kod adlı pankartları açıldı. Maç boyunca sahaya madde yağdı.

“GÖRSELLER KABUL EDİLMEMEKTEDİR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bursa’daki futbol maçında futbol seyretme dışındaki görseller kabul edilemez ve sporla ilişkilendirilemez. Bu görüntüleri getirmekte zaaf gösteren kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı. stadyuma girmesi ve ilgili kamu görevlileri görevden uzaklaştırılmıştır.”

PFDK’dan yapılan açıklama şöyle:

“BURSASPOR Kulübü, 05.03.2023 tarihinde oynanan BURSASPOR-AMED SPOR AKTİVİTELERİ TFF 2. Lig Beyaz Lig maçında taraftarların uygunsuz ve kötü tezahüratları nedeniyle ve bu eylemin çıktığı maçta 5. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle” aynı dönemde ev sahibi kulüp1 KENDİ ALANINDA RESMİ MÜCADELEYİ SEYİRCİ OLMADAN OYNAMAK ZORUNDA KALDIM ve 6.000.-TL PARA CEZASINA UĞRADIM,

Aynı maçta BURSASPOR Kulübü merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırıldı ve bu eylem bire bir periyotta üçüncü kez yapıldı,

Aynı maçta BURSASPOR Kulübü taraftarları ve üyelerinin sebep olduğu saha olayları ve talimatlara aykırı hareket nedeniyle, 52/2., 46. ve 10/2. 8 RESMİ MÜSABAKALARIN KALICISIZ OYNAMASINA ve 280.000.-TL para cezasına,

Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübü yetkilisi AŞKIN DEĞİRMENCİ, rakip takım üyesine saldırdığı için 90 GÜN MASRAFSIZLIK cezasına çarptırıldı.

Aynı maçta BURSASPOR Kulübü yetkilisi AYBARS TÜRKKAN’ın da rakip grup mensubuna saldırdığı gerekçesiyle 90 GÜN TUTUKLUK REDDİ ile cezalandırılmasına karar verildi.”

Detaylar geliyor…

ilkadimhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu