Haber

TBMM’ye giren Türk milletvekilleri dakikalarca alkışlandı! Avrupa ülkesinde ilginç anlar

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ve beraberindeki heyet, Bulgaristan Parlamentosu’ndaki oturumu takip etmek üzere ülkeye gitti. Güvenç’in Meclis ziyaretinde farklı anlar yaşandı.

BULGAR MEP’LER TUTANAKLARA HOŞGELDİNİZ

Güvenç ve beraberindeki heyet Meclis’e girer girmez Bulgar milletvekilleri ayağa kalktı. Bulgar milletvekilleri Güvenç ve yandaşlarını uzun süre ayakta alkışladı. O anlar ise kameralara an be an yansıdı.

CELALETTİN GÜVENÇ KİMDİR?

1959 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. 1983 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’nden iyi derece ile mezun oldu. 1990-1991 yıllarında Amerika Atalanta’da bir yıl süreyle dil eğitimi aldı. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı İdare Hukuku Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. 1984 yılında İçişleri Bakanlığı’nda Kaymakam Adayı olarak kamu hizmetine başladı. Sırasıyla Zonguldak Devrek, Çorum Kargı, Hatay Altınözü, Şırnak Beytüşşebap, Gümüşhane Kurtun Kaymakamlığı yaptıktan sonra 2 yıl Adıyaman Vali Yardımcılığı görevini yürüttü. 1995 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı. 8 yıl Başmüfettişlik yaptıktan sonra 2003 yılında Denizcilik Müsteşar Yardımcılığına atandı. 2004 yılından itibaren sırasıyla 10 yıl Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa illerinde valilik yaptı. 30 Mart 2014 seçimleri ile Vali olduğu Şanlıurfa’da AK Parti’den siyasete atıldı. Oyların %62’sini alarak Şanlıurfa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde memleketi Kahramanmaraş’tan AK Parti Milletvekili seçildi. Üçüncü dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanlığını, TBMM Orta Parlamento Dostluk Kümesi faaliyetleri kapsamında Türkiye-Kenya dostluk kümesinin de lideridir. Güvenç, iyi derecede İngilizce bilmektedir. O evli ve iki çocuğu var.

sarigol-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu