Teknoloji

TEKNOFEST Girişim Yarışı’na başvuru için son 3 gün

TEKNOFEST’ten yapılan açıklamaya göre, yarışmaya katılmak isteyen adaylar, Eğitim Teknolojileri, Sağlık ve Güzellik Teknolojileri, Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, İletişim ve İletişim Teknolojileri, Turizm Teknolojileri, Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri. Afet Yönetim Teknolojileri ve Tezahürsüz Yaşam Teknolojileri alanlarında 10 farklı temada uygulama yapabilecektir.

Yarışmaya 2018-2023 yıllarında TEKNOFEST bünyesinde düzenlenen yarışlara başvuran lise, üniversite ve üzeri kadrolar katılabilmektedir. Yarıştaki tüm temalar Ön Kuluçka ve Hızlandırma kategorilerinden oluşuyor.

Ön Kuluçka kategorisinde girişim fikri olan veya çalışmalarını geliştiren ekipler bu kategoride ödüllendirilecektir. Bu aşamada, teşebbüsün kuruluş veya teşekkül şartı aranmaz. Hızlandırma aşamasında ise projesini test edilebilir bir çalışmaya dönüştüren ve bu projelerle ilgili şirket kuran gruplar sunumlarıyla ödüllendirilecek.

TEKNOFEST yarışmacılarını işletme ekosistemine dahil etmeyi, teknoloji yarışmalarında geliştirilen projeleri ticarileştirerek topluma kazandırmayı ve işletmeye dönüşen projelerle Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlamayı hedefleyen yarışmada toplamda daha fazla katılımcılara 7 milyon TL’den fazla ödül verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu