Teknoloji

Yeni Hyundai Ioniq 7 elektrikli SUV testleri 2024 öncesi başladı

Hyundai’nin yeni elektrikli SUV modeli Ioniq 7 önümüzdeki yıl satışa sunulacak. Yaklaşan Ioniq 7’nin üretim öncesi prototipi, Almanya’daki halka açık yollarda yapılan kamera testlerinde yakalandı.

Temellerinin çoğunu yakın zamanda tanıtılan Kia EV9 ile paylaşacak olan elektrikli SUV, markanın fütüristik elektrikli serisinin üçüncü otomobili olarak gelecek.

Ioniq 7, Ioniq 5 crossover ve Ioniq 6 coupé’nin üzerinde yer alacak ve Volvo EX90’a uzun vadeli bir rakip olacak.

Tasarımı şimdilik sır

Otomobilin tasarımının büyük bir kısmı kumaşla gizlenmiş olsa da Ioniq 7, 2021 yılında ABD’de tanıtılan ve kamuoyuna sunulan Hyundai Seven konseptiyle birçok özelliği paylaşıyor.

Konseptten alınan özellikler arasında büyük bir arka cam, far detayları ve yan aynalar yer alacak ve bunların hepsi casus fotoğraflarda da mevcut.

Hyundai Ioniq 7 ve Kia EV9’un her ikisinin de Hyundai-Kia E-GMP platformunu temel aldığı göz önüne alındığında, her ikisinin de aynı güç aktarım mekanizması kurulumunu paylaşması bekleniyor.

Kia EV9, 540 km menzil sunan 99,8 kWh bataryadan güç alıyor. Diğer pazarlarda da 76,1kWh bataryaya sahip giriş seviyesi modeli bulunuyor.

Henüz kesin detaylar açıklanmasa da Ioniq 7’nin çeşitli güç seçenekleri ve uzun menzil değerleri ile satışa sunulması bekleniyor.

Şu anda başka ayrıntı yok

Hyundai Ioniq 7’nin resmi tanıtımı ve daha fazla teknik detayın ilerleyen süreçte paylaşılması bekleniyor.

haberhalfeti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu