Yaşam

Çizgi Filmlerin Sadece Çocuklar İçin Olmadığını Kanıtlayan, Yetişkinlere Yönelik 23 Harika Animasyon Filmi

Animasyon dünyasından yetişkinlere özel hikayelerle karşınızdayız. Bu listede yer alan çizgi filmler yalnızca yetişkinlerin anlayabileceği derin ifadeler veya yetişkinlere yönelik içeriğe sahip sahneler içermektedir. Sorunsuz bir yolculuk geçirin! ?

Kaynak:Filmlerle ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

23. Kedi Fritz, 1972

IMDb: 6.2

Özet : Kedi Fritz, 1972 yapımı bir Amerikan kara komedi filmidir. Ralph Bakshi’nin ilk yönetmenlik denemesinde Skip Hinnant ve Rosetta LeNoire başrolü paylaşıyor. Robert Crumb’ın aynı isimli çizgi romanından uyarlanan film, 1960’lı yıllarda New York’taki günlük hayata odaklanıyor.

Oyuncular: Hinnant, Rosetta LeNoire, John McCurry’yi atla

Müdür:Ralph Bakshi

22. Gecenin Omurgası, 2021

IMDb: 6.4

Özet : Hikayede, gücü yüzyıllardır esir aldığı kişilere acı veren mistik bir dağ çiçeğinin tarihi anlatılıyor. Bu kadim kara büyünün kötü güçlerin eline geçmesiyle harekete geçen, farklı dönemlerden ve kültürlerden bir grup insanla kaotik ve psikedelik bir dünyanın içine çekileceğiz.

Oyuncular: Richard E. Grant, Lucy Lawless, Patton Oswalt

Müdür: Philip Gelatt, Morgan Galen King

21. Deli Tanrı, 2021

IMDb: 6.8

Özet: ‘Suikastçı’ olarak bilinen bir figür, göklerden canavarlar, devler ve zulümle dolu kabus gibi bir çukura iner.

Oyuncular: Alex Cox, Niketa Roman, Satish Ratakonda

Müdür: Phil Tippett

20. Kedi Cinderella, 2017

IMDb: 6.8

Özet: Cenerentola, geleceğin Napoli’sinin çürüyen limanında mahsur kalan Megaride gemisindeki üvey annesi ve altı üvey kız kardeşinin gölgesinden ve şeytani planlarından kaçmaya çabalıyor.

Oyuncular: Massimiliano Gallo, Maria Pia Calzone, Alessandro Gassmann

Müdür: Ivan Cappiello, Marino Guarnieri, Alessandro Rak

19. Karanlık Bir Tarayıcı, 2006

IMDb:7.0

Özet: Film, distopik bir gelecekte geçen bir bilim kurgu sinemasıdır. Hikaye, Fred isimli uyuşturucu bağımlısı bir polis memurunun, M Substance isimli yeni bir uyuşturucuyla ilgili çabasını anlatıyor. Fred, bu uyuşturucuyu kullanan bir grup arkadaşının izini sürerken uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ediyor.

Oyuncular:Keanu Reeves, Winona Ryder, Robert Downey Jr.

Müdür:Richard Linklater

18.Chico ve Rita, 2010

IMDb: 7.2

Özet : Chico yetenekli bir piyanist, büyük hayalleri olan ve kendine ait bir dünyası olan genç bir müzisyen. Rita ise inanılmaz sese sahip, güzel, gizemli ve çekici bir genç bayandır. Müzisyen Rita ile müzisyen Chico’yu yakınlaştıracak unsur elbette müzik olacak.

Oyuncular: Eman Xor Oña, Limara Meneses, Mario Guerra

Müdür: Tono Errando, Javier Mariscal, Fernando Trueba

17. Hüzün Belladonna’sı, 1973

IMDb: 7.3

Özet : Berbat bir feodal bey, bir köylü kızına düğün gecesinde tecavüz eder ve onun ve kocasının hayatını mahvetmeye devam eder. Sonunda köyünden sürülen kız, büyülü yetenekler kazanmak ve intikam almak için şeytanla bir anlaşma yapar.

Oyuncular: Aiko Nagayama, Chinatsu Nakayama, Masaya Takahashi

Müdür: Eiichi Yamamoto

16. Anomalisa, 2015

IMDb: 7.3

Özet : İngiliz Michael Stone, müşteri hizmetleri üzerine bir kitap yazmak ve tanıtımını yapmak için Amerika’ya gelir. Michael; insanlarla yakın ilişkiler kuramayan, ilgisiz ve heyecansız bir adamken; Kaldığı otelde duyduğu ses onu hayata döndürür ve o sesin peşinden koşar.

Oyuncular: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan

Müdür: Duke Johnson, Charlie Kaufman

15. Alkol Tüketmek, 2012

IMDb: 7.5

Özet : Sinema, gazetede birebir çalışan ve ilk bakışta birbirlerini ancak uzaktan tanıyormuş gibi görünen üç kişinin etrafında gelişir. Gelişen olaylar, bu bireylerin tarihlerinin aslında oldukça iç içe geçmiş olduğunu ortaya koyuyor. Onların ve ilgi alanlarının içine girdiğinizde sinemadaki komik detaylar duygusal anılara dönüşüyor.

Oyuncular: Nancy Andrews, Chris Sullivan, Judith Rafael

Müdür: Chris Sullivan

14. Meleğin Yumurtası, 1985

IMDb: 7.6

Özet : Gölgelerle dolu ıssız ve karanlık bir dünyada, kavanozlarda su toplamaktan ve her yere taşıdığı büyük yumurtayı korumaktan başka hiçbir şey yapmayan küçük bir kız yaşıyor. Hayatına gizemli bir adam girer ve etraflarındaki dünyayla tanışırlar.

Oyuncular: Mako Hyôdô, Jinpachi Nezu, Keiichi Noda

Müdür: Mamoru Oshii

13. Fantastik Gezegen, 1973

IMDb: 7.7

Özet : Fransız animatör René Laloux’nun başyapıtı, iki farklı tür arasındaki ebedi mücadeleyi anlatıyor. Dev yaratıklar ile küçük “insansılar” arasındaki mücadele, içerdiği etkileyici fantastik unsurlara rağmen son derece tanıdık geliyor. Aslında Laloux ve senarist arkadaşları, 70’li yılların siyasi iklimini çok iyi yansıtan bu sinemada sınıfsal çabaya yönelik niyetlerini paylaşıyorlar.

Oyuncular: Barry Bostwick, Jennifer Drake, Eric Baugin

Müdür: René Laloux

12. Uyanık Hayat, 2001

IMDb: 7.7

Özet : Genç bir adam, hayallerin gerçek dünyadan ayrıldığı yeri arar. Rüya görmek, uyanmak, gerçeklik gibi konularda farklı düşünen insanlarla konuşuyor. Farklı yaşam deneyimleri, dünya görüşleri hayallere farklı bakış açıları sunacaktır.

Oyuncular: Ethan Hawke, Trevor Jack Brooks, Lorelei Linklater

Müdür: Richard Linklater

11. Belleville Üçüzleri, 2003

IMDb: 7.7

Özet : Yetim olan Champion, büyükannesi Madame Souza tarafından büyütüldü. Şampiyon’un bisiklet yarışı aşkı, büyükannesinin hediye ettiği üç tekerlekli bisikletle başlar. Şampiyon, büyükannesi Madame Souza’nın desteğiyle yıllarca çalıştıktan sonra Tour de France’a yarışmacı olarak katılmayı başarır. Ancak Champion, iki yarışçıyla birlikte mafya tarafından kaçırılır.

Oyuncular: Michèle Caucheteux, Jean-Claude Donda, Michel Robin

Müdür: Sylvain Chomet

10. Sevgi dolu Vincent, 2017

IMDb: 7.8

Özet : Hollandalı ünlü ressam Vincent van Gogh’un ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Postacı Roulin, ressamın kardeşi Theo’ya gönderdiği ancak bulunamayan mektubu teslim etmesi için oğlu Armand’ı Auvers-sur-Oise’a gönderir. Armand pek istemese de bu görevi kabul etti ve söz konusu kasabaya gitti. Ancak Theo da vefat ettiğinden mektubu Van Gogh’un doktoru ve arkadaşı Dr.’a gönderilmiştir. Onu Gachet’ye vermelidir. Armand, doktoru beklerken kasabadan birçok insanla tanışır ve ressamın sanatına ilham veren şey ve ölümüne giden süreç hakkında çok şey öğrenir.

Oyuncular: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk

Müdür: DK Welchman, Hugh Welchman

9. Köpekler Adası, 2018

IMDb: 7.8

Özet : Film, köpeklerin “köpek gribi” nedeniyle çok uzaktaki isimsiz bir adada karantinaya alındığı distopik bir gelecek Japonya’da geçiyor. Bu adanın yerlisi olan beş köpek, izole bir hayatta yalnızlıktan bıkmıştır. Ta ki Atari Kobayashi adında bir çocuk kayıp köpeği Spots’u aramak için adaya gelene kadar.

Oyuncular: Bryan Cranston, Dark Rankin, Edward Norton

Müdür: Wes Anderson

8. Kaçış, 2021

IMDb: 7.9

Özet : 36 yaşında başarılı bir akademisyen olan Amin, çocukluğunda Avrupa’ya mülteci olarak gelmiştir. Amin, Afganistan’dan Danimarka’ya uzanan yolculuğunu ve ‘ev’ kavramının gerçek anlamı üzerine izleyiciyi düşündüren duygusal yaşam öyküsünü ilk kez paylaşıyor. Yıllardır kendisinden bile sakladığı sırlarla dolu olan göç süreci, büyük sıkıntılara katlanarak kurduğu hayatının alt üst olmasına neden olabilecek niteliktedir.

Oyuncular: Daniel Karimyar, Fardin Mijdzadeh, Milad Eskandari

Müdür: Jonas Poher Rasmussen

7. Kabuktaki Hayalet, 1995

IMDb: 7.9

Özet : Yıl 2029. İnternet sayesinde dünya sınırsız hale geldi ve insanlar artık sanal dünyada yaşamaya başladı. Sistem inanılmaz derecede güçlü ve istediği yere inebilen polis memurları tarafından sağlanmaktadır. Japonya’da Dışişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan ve net ortamda dilediği gibi hareket edebilen Project 2501 kod adlı üstün bir casus, bilgi denizinde kazandığı farkındalıkla kendine bir ceset aramaya başlar. .

Oyuncular: Atsuko TanakaIemasa KayumiAkio Ôtsuka

Müdür: Mamoru Oshii

6.Akira, 1988

IMDb: 8.0

Özet : Yıl 2019. Üçüncü Dünya Savaşı’nın üzerinden 31 yıl geçti. Yıkılan Tokyo’nun yerine inşa edilen Neo-Tokyo’da kaos devam ediyor. Polis ve hükümet güçleri yer altı örgütlerine karşı mücadele ediyor. Kaneda ve motosiklet çetesi, hayatlarını bildikleri gibi yaşıyor, otoriteyi hiçe sayıyor ve zamanlarını serseri olarak geçiriyor. Bir gün çete üyesi Tetsuo, küçük bir çocuğun karıştığı bir kazaya karışır ve ağır yaralanır. Olay yerine gelen askeri birlikler, Tetsuo’yla birlikte yola çıkarak onun üzerinde bazı deneyler yapar.

Oyuncular: Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki, Mami Koyama

Müdür: Katsuhiro Otomo

5. Mükemmel Mavi, 1997

IMDb: 8.0

Özet : ‘ŞAM!’ Popüler müzik grubunun bir üyesi olan Mima Kirigoe, şarkı söylemeyi bırakıp yeni bir kariyere başlamak için oyunculuğa başlar. Mima’nın kararı bazı hayranlarını rahatsız eder. Filmdeki rolü ve dergilere çıplak poz vermesinin ardından Mima’nın mesleği ve özel hayatı, Me-Mania lakaplı bir hayranının tacizi nedeniyle alt üst olmaya başlar.

Oyuncular: Junko Iwao, Rica Matsumoto, Shinpachi Tsuji

Müdür: Satoshi Kon

4. Beşir’le Vals, 2008

IMDb: 8.0

Özet : Bir gece yönetmen Ari Folman barda oturmuş arkadaşıyla sohbet ediyordu. Arkadaşı Ari’ye sürekli gördüğü kabusu anlatır. Kabusunda 26 vahşi köpekten kaçıyor. Bu kabusun her iki adamın da Lübnan Savaşı’nda yaşadıklarıyla bir ilgisi olduğu sonucuna varırlar.

Oyuncular: Ari Folman, Ron Ben-Yishai, Ronny Dayag

Müdür: Ari Folman

3. Çok Güzel Bir Gün, 2012

IMDb: 8.2

Özet: Bill, Don Hertzfeldt’in animasyon üçlemesinin bu uzun metrajlı versiyonunda parçalanmış ruhunu hayata döndürmeye çalışıyor.

Müdür: Don Hertzfeldt

2. Prenses Mononoke, 1997

IMDb: 8.3

Özet : Köyünde huzurlu bir hayat süren Ashitaka, bir gün ormandan şeytani bir varlığın geldiğini fark eder. Orman Tanrısı hızla ormanın sınırını terk eder ve ileri doğru hareket ederek dokunduğu her şeyi yok eder. Ashitaka, köyünden küçük bir kızı kurtarmak için canavara dönüşen Orman Lordu’na saldırdı. Çabanın sonunda canavarı öldürdü ama ölümcül bir yara alarak lanetlendi.

Oyuncular: Yôji Matsuda, Yuriko Ishida, Yûko Tanaka

Müdür: Hayao Miyazaki

1. Ateşböceklerinin Mezarı, 1988

IMDb: 8.5

Özet : II. İkinci Dünya Savaşı artık sona erdi ve Japonya aşağılayıcı bir şekilde teslim olmaya zorlandı. Aynı gün Seita adında bir genç bir tren istasyonunda yerde yatar ve son nefesini verir. Seita olanları hatırlıyor. O ve küçük kız kardeşi Setsuko, savaş başladığında Kobe’de yaşıyorlardı. Anneleri Amerikan bombardımanında ölünce babaları da donanmada denizci olduğu için teyzelerinin yanına gönderildiler. Buraya uyum sağlayamayan ve teyzeleriyle tartışan iki kardeş, evden kaçarak yollara düşer.

Oyuncular: Tsutomu Tatsumi, Ayano Shiraishi, Akemi Yamaguchi

Müdür: Isao Takahata

haber-karamanli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu