Haber

‘Kaçırma’ değil, ‘nişanlıya sürpriz’ çıktı

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde, iş yerinden çıktıktan sonra arkadaşıyla birlikte sokakta yürüyen bir kadının, kendisine yaklaşan araçtan inen bir kişi tarafından kaçırıldığı görüntüler gündeme geldi. Sosyal medyada binlerce kez paylaşılan görüntülerin ‘şaka’ olduğu ortaya çıktı.

İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, olayın araştırıldığını ve gerçeğin söylendiği gibi olmadığını duyurdu: “Bir kişinin nişanlısına sürpriz yapmak istediği ve görüntülerin yanlış anlaşılmaya neden olduğu belirlendi…”

Olayla ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklama şu şekilde: “Gaziosmanpaşa’da bir arkadaşıyla işten çıkan kadının sokakta yürürken araba tarafından kaçırıldığı iddiası, sosyal medya platformlarında da paylaşıldı. Basında haber konusu oldu.” Güvenlik birimleri görüntü kaydına ilişkin çalışmalarını tamamladı.

Yapılan araştırmada İ.M., İ.J. GJ ve kız kardeşi ile MS isimli şahısların Iğdır ilinde olduğu ve koruma altına alındığı belirlendi. Burada alınan ifadelerde; BEN. Şahsen IJ isimli kişinin birbirleriyle nişanlı oldukları ve nişanlısını şaşırtmak amacıyla 34 GH… plakalı araca bindirdiği, herhangi bir kaçırma olayının yaşanmadığı belirtildi.

“Şahıslar kimlikleri alınıp ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, basında yer alan iddiaların sadece bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu anlaşıldı.” (HABER MERKEZİ)

erdemlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu