Haber

İçişleri Bakanı Soylu, Erzurum’da STK temsilcileri ve iş insanlarıyla görüştü: (2)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Tayyip Erdoğan bu ülkede, bu milletle, inancıyla, mücadelesiyle öyle büyük adımlar attı ki, bu adımlar daha başlangıç. Vallahi dünyayı görüyoruz, ayağa kalktık, yürüdük, yürüdük. öyle yürüyeceğiz ki sadece cennet bir coğrafya değil, etrafımızdaki coğrafya bizimle bir bütün olacak.” söz konusu.

Erzurum’da bir otelde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya gelen Bakan Soylu, ülkeye özgüven ve gelecek perspektifi kazandırmanın, bir ülkeyi ayakta tutmanın kolay bir iş olmadığını söyledi.

Bir ülkeyi Batı’ya ve çevre coğrafyadaki ateş toplarına karşı koruyabilmenin, tacize karşı bariyer oluşturabilmenin çok değerli olduğunu belirten Soylu, şöyle konuştu:

“Suriye şu anda topraklarının bir kısmı terör örgütlerinin elinde olan ve kendi otoritesini bile tam olarak kuramayan bir ülke. Peki Irak bu kadar değil mi? İran uzun yıllardır ambargoyla karşı karşıya değil mi? muhtemelen tarihin en zor işidir. Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye bu en zor işi başardı. Kendini istikrarsızlığa itmeye çalışanlara karşı bu ülke istikrar içindedir.”

“Baskı krizleri çözer”

Bazı ülkelerin gıda krizini çözemediğini belirten Soylu, “Karşı karşıya kaldıkları gıda krizini çözebilseler kendi çözemezler. Çünkü prestijleri yok. Prestij krizi çözer, prestij krizi çözer. ne Türkiye’nin ne de Tayyip Erdoğan’ın ayağına gelmeyecekler ama bütün dünyaya kendilerinin gözüyle baktılar.Tayyip Erdoğan’ın ve onun başarısızlığını çok güçlü yargılayacak olan Türkiye’nin ayağına geldiler.Türkiye burada prestijini göstermiştir.” dedi.

Ülke olarak çok önemli sıkıntılardan geçtiklerine işaret eden Soylu, İstanbul’daki Ayasofya ile ilgili rahmetli dedesiyle aralarında geçen diyaloğu anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

“Ayasofya-i Kebir Camii-i Şerif, bu ülkenin şerefinin ve geleceğinin teminatıdır”

Ayasofya-i Kebir Camii’nin sadece bir fetih simgesi olmadığını belirten Soylu, şunları kaydetti:

“Ayasofya Camii bu ülkenin şerefinin ve geleceğinin teminatıdır. Tayyip Erdoğan bu ülkede, bu milletle, inancı ve emeğiyle öyle büyük adımlar attı ki, bu adımların daha başlangıç ​​olduğunu söylemek isterim. .Vallahi dünyayı görüyoruz, ayağa kalktık, çok marşlar.” “Öyle bir yürüyüş yaptık ki öyle bir yürüyüş yapacağız ki sadece cennet bir coğrafya değil etrafımızdaki coğrafya bizimle bir bütün olsun. Bugün enerjiyi Doğu Akdeniz’de arıyoruz. Araştıralım, kimse kusura bakmasın. Recep Tayyip Erdoğan böyle bir strateji ve İlham Aliyev’le güçlü bir adım attı.” “Uzun zamandır böğrümüze hançer gibi saplanan Karabağ meselesi yağ gibi bitti. Bunlar kolay işler değil. Kapalı Maraş, açık Maraş’a döndü. Hamdolsun bunlar büyük işler, çok güçlü işler.”

Erzurum’da açtıkları otelin güzel olmasını dileyen Soylu, birlik olduklarında Müslümanların ve ülkenin önünü kimsenin kapatamayacağını sözlerine ekledi.

(Bitti)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu