Haber

MUDEM ve Eskişehir Barosu Avukatlara Mülteci Hukuku Eğitimi Veriyor

Mülteci Destek Merkezi (MUDEM) ve Eskişehir Barosu tarafından düzenlenen “Mülteci Hukuku Mevzuatı ve Uygulamasına İlişkin Avukatlar İçin Eğitim Programı”nın ilki Eskişehir’de gerçekleştirildi.

MUDEM tarafından düzenlenen “Mülteci Hukuku Mevzuatı ve Uygulaması Konusunda Avukatlara Yönelik Eğitim Programı” Eskişehir’de başladı. Eskişehir Barosu işbirliğiyle düzenlenen Av. Cemre Parmaksızlar Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime baroya kayıtlı 40 avukat katıldı. Eğitim kapsamında sığınmacı ve mültecilere yönelik yasal düzenlemelere ilişkin bilgiler aktarıldı. Daha sonra tercümanlar yardımıyla eserin asılları hakkında bilgi ve tecrübe aktarımı sağlanmış ve hukuki konularda çevirmenin değeri ve hatasız çeviri yapılmıştır. Bu tür eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu söyleyen avukatlar, yaşadıkları sorunları da MUDEM uzmanlarına anlatarak merak ettikleri soruların yanıtlarını aldılar.

Kırıkkale Barosu işbirliğiyle 2 Haziran’da Kırıkkale’de devam edecek eğitimler, Yalova Barosu işbirliğiyle 17 Haziran’da Yalova’da sona erecek. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu