Haber

The Telegraph: Erdoğan iktidarda kaldığında Avrupa rahat bir nefes alıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden göreve seçilmesinin Avrupa’da nasıl karşılandığını yazdı. Gazete, seçim sonuçlarını “Erdoğan iktidarda kalınca Avrupa derin bir nefes aldı” manşetiyle ve “Avrupa’daki çoğu lider, Türkiye kabul etmeseler de AB’den uzak durunca daha rahat hissediyor” sözleriyle manşet yaptı.

‘BRÜKSEL’İN İŞİNE YARAR’

Gazetenin Avrupa editörü James Crisp’in yazdığı analizde, “Yenilen aday Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde Türkiye’yi Batı’ya yaklaştıracağının sözünü verdi. Ama 20 yıl Erdoğan döneminde yaşamış başbakanların, cumhurbaşkanlarının çok azı bundan memnun olur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin AB üyelik hedefinden uzun süredir vazgeçtiğini yazan Crisp, “Erdoğan Türkiye’nin AB üyeliğinden çoktan vazgeçti. Bu Brüksel’in ve üye ülkelerin çıkarınadır.”

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın resmi sonuçları beklemeden Erdoğan’ı tebrik ettiği de kaydedildi. Analizde, “Erdoğan’ı bir müttefik ve rol model olarak gören Orban’ın Brüksel’de bazı hoşnutsuzlukları var. Diğer Avrupalı ​​liderler nispeten yavaştı.

‘ERDOĞAN KENDİNE FAYDALI OLUYOR’

Ankara-Moskova ilişkilerine işaret eden analizde, seçilirse Rusya’ya sırtını döneceğini söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın Putin ile kurduğu ilişkiyi asla tekrarlayamayacağı söylendi. Analiz, “Erdoğan’ı sevmek imkansız olabilir. Ama kendini çok faydalı kıldı” sözleriyle sona erdi. (DIŞ HABERLER)

tortum-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu