Haber

Yasağa rağmen Paris’te Filistin’e destek gösterisi düzenlendi

Paris’in Chatelet Meydanı’nda yerel saatle 14.30’da başlayan gösteri, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında devam etti.

Polis ve metro yetkilileri, gösterinin gerçekleştiği alana geçişi kolaylaştıran Chatelet metro durağının çıkışını kapattı.

Otobüs durağının farklı çıkışlarını kullanmak zorunda kalan katılımcılar bu durumu protesto etti.

Güvenlik güçleri Chatelet Meydanı’nda göstericilerin etrafını sararak, gösteri alanına girenlerin daha sonra bu alandan çıkamayacakları uyarısında bulundu.

Gösteride “Gazze’nin çocukları, Filistin’in çocukları, insanlık öldürülüyor”, “Gazze, Paris yanınızda”, “Soykırımı durdurun” ve “Ateşkes” sloganları atıldı.

Destekçiler Londra’da üçüncü kez sokaklara çıktı

İngiltere’nin başkenti Londra’da Filistin’le dayanışma amacıyla bir araya gelen on binlerce kişi, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında üçüncü kez yürüdü. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırmasını protesto etmek isteyen on binlerce Filistin yanlısı gösterici, öğle saatlerinde Thames Nehri kıyısındaki Victoria Enbankment’te toplandı.

Belçika’da Filistinlilere takviye gösterisi

Belçika’nın Liege kentinde Filistinlilere destek amacıyla bir gösteri düzenlendi.

Saint-Leonard Meydanı’nda toplanan yaklaşık 300 kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı.

Gösteri sırasında Filistin’le dayanışmayı vurgulayan ve İsrail’i kınayan sloganlar atıldı. Filistin bayraklarının yanı sıra bazı Müslüman ülkelerin bayrakları da açıldı.

kursunluhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu