Haber

Aksaray’da Balık Pazarı Talebi

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray Havaların soğumasıyla birlikte balıkçı tezgahları dolmaya başladı ve fiyatlar geçen yıla göre arttı. Balıkçı Kooperatifi Başkanı Serkan KayaAksaray’a balık pazarı yapılmasını istediklerini söyledi.

Aksaraylı balıkçılar, kentte balık pazarının bulunmamasından endişe ederek, rekabetin artırılması ve balıkçıların geniş bir alanda rahatça çalışabilmesi için yetkililerin harekete geçmesini talep etti.

“BALIK FİYATLARININ ARTMASI NORMAL”

1997 yılından bu yana Aksaray’da balıkçılık yaptığını belirten Oruç Kırlı, şöyle konuştu:

“Bu sene sezon hızlı başladı. Yağışlar biraz az ama balığa talep fazla. Hamsi 80 lira. Balık çeşitleri değişiyor, balık fiyatları büyüklük ve kaliteye göre değişiyor. Mesela çipura 250 lira. ,balığın büyüklüğü değiştikçe fiyatı da değişiyor.Geçen yıl enflasyon kaçınılmaz olarak balığın yükseldikçe yükselmesi de normal.Hayat değerli, enflasyon yüksek ama talep var.Balığa talep var, biz Uzun yıllardır bu işi yaptığımız için düzenli müşterilerimiz var, geniş kitlelere hitap ediyoruz. Vatandaşlardan pek tepki gelmiyor. Vatandaşlar mutlu olduklarını ifade ediyor. İnsanlar kaliteli balık istiyor “Yemek istiyorlar. İşimizi iyi ve kaliteli yapmaya çalışıyoruz. Çok fazla olumsuz geri dönüş almıyoruz.”

“EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ BALIK PAZARI”

Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Serkan Kaya, balıkçılara ayrılan alanın çok dar olduğunu ve daha büyük bir yer istediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Konya ve Ankara’daki gibi iyi bir balık pazarımız olsaydı rekabet daha çok olurdu. Vatandaşımız balığı daha ucuz yiyor, en büyük eksiğimiz balık pazarı. Balıkçılar arasında sorun yaratıyor. Mesela müşteriler gelip yemek pişiriyor. aynı yer, aynı yerde temizlik, aynı yerde satış. Bir odada oturuyoruz. Düşünün 3 kişilik bir aile tek odada kalıyor, bu mümkün mü? Hangi aşamada yaşıyoruz? Belediye başkanının adım atması gerekiyor. Oda başkanımızın devreye girmesi lazım, yetkililerden destek istiyoruz.Belediye başkanımız ilk geldiğinde şunu söylüyordu: Balık pazarı yapacağımızı görmedik, 5 yılımızı doldurduk. 5 tane daha olacak, inşallah balık pazarını bekliyoruz. Balık pazarı olsa rekabet çok olur. Düşünün burada bir balıkçı var. Hamsi 100 lira dersem müşteriler alır. “Ben 100 lira diyorum, diğer esnaf arkadaş 80 lira diyor, diğer esnaf 70 liraya satıyor, o da 70 liraya sattığı için mecburen gidiyoruz.” 70 liraya sat.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

adakli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu