Haber

Suriye’ye sürpriz ziyaret ortalığı karıştırdı! Büyükelçi Flake, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı, ABD’den yanıt gecikmedi

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın toplantısında gündeme gelen ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley’in kuzeydoğu Suriye ziyaretinin ardından ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, açıklama yapmak üzere Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

“MILLEY SURİYE’DE SADECE ABD ASKERLERİNİ ZİYARET ETTİ”

Price burada yaptığı açıklamada, “Büyükelçi Flake’in görüşme ve müzakereler için Türk Dışişleri Bakanlığı’na gittiğini teyit ediyorum. General Milley’in ziyaretiyle ilgili olarak tabi ki sizi Savunma Bakanlığı’na havale ediyorum ama anladığımız kadarıyla General Milley, Suriye’de sadece ABD askerlerini ziyaret etti ve onunla sadece Amerikan askerleri görüştü.” söz konusu.

“DEAŞ’LA MÜCADELE HEDEFİMİZ BÖLGEDEKİ ORTAKLARIN HAYIRINADIR”

Bir gazeteci tarafından ABD askeri komutanının ani ziyaretinin açıklamasının ne olduğu sorulduğunda, Price, ABD komutanının görev başındaki ABD askerlerini her an dünyanın herhangi bir yerinde ziyaret edebileceğini, Suriye ziyaretinin de buna benzer bir şey olduğunu kaydetti. . Sözcü aynı zamanda Suriye’deki tek amaçlarının DEAŞ ile birlikte çalışmak olduğunu ve bu amacın Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölge ortaklarının menfaatine olduğunu savundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu